Тайтън Гейт е най-динамичната технологична компания в България

ноември 10, 2016

Тайтън Гейт взе две първи места с рекордния ръст на приходите си от близо 240% в годишната класация на издателство Капитал, “Гепард 2016”, отличавaща най-динамичните малки и средни компании в България. Първото отличие е на национално ниво – за  сектор Технологии, а второто е за лидерство сред всички компании в регион Варна.

Сред топ 30 от националната класация в сектор Технологии, са още компании като Телерик, Мусала Софт, Скейл Фокус, Немечек, Експириън и VMWare. Тайтън Гейт заема челната позиция с рекорден ръст на приходите от 240%, при среден годишен ръст на топ 30 технологичните компании от 48%.

Класация Гепард се провежда за десета поредна година и обхваща над 1500 компании от различни сектори в цялата страна. Тя е една от най-значимите платформи, които представят успехите и предизвикателствата на малките и средни фирми в България. За 2015 г. средният ръст на приходите на всички класирани компании е 70%.

В Гепард 2016 попадат компаниите, които отбелязват най-висок ръст на своите приходи за 2015 г. и покриват критериите на определението за малко и средно предприятие, а именно да имат приходи между 3.9 мнл. лв. и 97.5 млн. лв. и поне 10 служители. Всички компании в класацията е необходимо да бъдат частна собственост, да отбелязват ръст в две поредни години, както и да не са финансово, здравно, хазартно или холдингово дружество.

Отличията за най-динамична компания бяха връчени на основателя и изпълнителен директор на ТайтънГейт, Пресиян Каракостов, по време на специална церемония-коктейл, организирана от Икономедия на 8 ноември в столицата. Вижте снимки от събитието по-долу и прочетете анализите на Капитал за динамичното развитие на Тайтън Гейт тук и тук.

titangate-gepard_004

titangate-gepard_007

all-gepard-winners

titangate-gepard_002